S.p.-ji in delovna razmerja

S.p.-ji in delovna razmerja

Delodajalci v iskanju dodatnih prihrankov zaposlene pogosto spodbujajo tudi k ustanovitvi s.p., kar je lahko sporno za FURS, če ta ugotovi, da samostojni podjetnik dela le za enega naročnika, še posebej, če je z njim v t. i. značilnem odvisnem razmerju (beri: kakor da bi bil pri njem v službi). Ker bodo to obliko sodelovanja letos delovni inšpektorji vzeli pod drobnogled, velja razumeti, kdaj v primeru s.p.-ja dejansko obstaja »model« delovnega razmerja.

Odgovore ponuja Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), ki določa, da se delo ne sme opravljati na podlagi pogodb civilnega prava, razen v primerih, ki jih določa zakon. Delovno razmerje je opredeljeno v 4. členu ZDR-1, ki pravi takole »delovno razmerje med delavcem in delodajalcem obstaja, če se delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca.«

Najlažje boste inšpektorju dokazali, da ne gre za odvisno delovno razmerje s tem, če boste lahko dokazali, da petino prihodkov (20 %) s.p.-ja ustvarite z drugim (ali večimi) naročnikom/i.

Komentiranje je zaprto.